Projekt 9 2014-2015

 

 

Kung David har, tillsammans med några mindre kända låtskrivare, komponerat 150 sånger. Dessa hittar vi i Psaltaren i Bibeln – ja, det vill säga lyriken, men inte melodierna. Det är texter som beskriver det mesta som vi som människor kan få hantera och vara med om i ett liv.

Vi får ta del av kamp, tårar, smärta och ilska, liksom glädje, tacksamhet, förundran och hopp i livets olika skeende och alla... de frågor och svar det för med sig, men också beslutsamheten författarna bär på, att mitt i allt sätta sin tro till Gud, att Han hör böner och rop, sånger och skratt, och finns som en tillflyktsort, en avskild ö dit faran aldrig når (Ps 32)

Det har kommit en ny spännande översättning av Psaltaren som heter The Messege på svenska som ger det annars kanske välkända bibelspråket en ny dräkt. Vi har utgått och inspirerats av texterna och klätt orden i, förhoppningsvis, spännande melodier och körarrangemang.

Vi tror att Gud har placerat oss mitt i centrum för sin uppmärksamhets-sfär. Han finns på alla sidor, omsluter oss 360 grader runt om, fast tredimensionellt. Det är det LIVSRUMMET vi har inspirerats att skriva och tonsätta om och som vi kan förnimma och se i Psaltarpsalmernas livsbeskrivningar

 

Hälsningar

 

Cathrine Berntsson & Stina Jirdell

 

 

 

   Föreställningen bokas genom att kontakta körledarna.

  concor@live.se

 

 
Affisch: Marie Bronedahl
 

Körverket Livsrum har hittills haft följande konserter:

 

19 sep 2015    Pingstkyrkan Kungälv

5 mars 2016    Stenkyrka k:a, Tjörn

                       Konserten genomfördes i samarbete med:
                       LRF Tjörn
                       Tjörns Sparbank
                       Edwardssons Handelsträdgård
                       Insamling till Världens Barn; 10 152 kr
                       

6 mars 2016    Smyrnakyrkan, Älvängen